Nöroloji Uzmanı açıkladı: Yumurta, Alzheimer’a karşı koruyor

Yumurta Tüketimi ve Alzheimer Hastalığı İlişkisi

Nöroloji alanında uzmanlaşmış olan Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, yapmış olduğu açıklamada yumurta tüketiminin hafızayı güçlendirdiğini ve Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltabileceğini belirtti. Yapılan son araştırmalar, yumurta tüketiminin Alzheimer hastalığını önlemede etkili olabileceğini gösteriyor.

Alzheimer hastalığı ve yumurta tüketimi arasındaki ilişkiye dikkat çeken Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, yapılan bilimsel çalışmaların sadece vücut sağlığı değil, aynı zamanda zihinsel işlevlerin korunmasında da önemli olduğunu vurguladı.

Beyin sağlığı üzerindeki etkileriyle ilgili yapılan bilimsel çalışmaların arttığını belirten Prof. Dr. Hanoğlu, yumurtanın içerisinde bulunan kolin maddesinin hafızayı ve bilişsel işlevleri destekleyen önemli bir bileşen olduğunu belirtti.

“Dengeli Beslenme ve Fiziksel Aktivite Önemli”

Yumurtanın tek bir besin olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Hanoğlu, dengeli bir diyetin ve fiziksel aktivitenin sağlıklı yaşlanma için önemli olduğunu ifade etti. Yumurtanın yüksek kolesterol içerdiği düşüncesi değişmiş olup, hem kalp hem de beyin sağlığı için faydalı olduğu bilgisini paylaştı.

Prof. Dr. Hanoğlu, beslenme programının bir parçası olarak yumurta gibi besinlerin tüketilmesinin önemli olduğunu belirtirken, aynı zamanda fiziksel egzersizlerin de hayati önem taşıdığını vurguladı. Zihinsel sağlığı doğrudan etkileyen bedensel sağlığın önemli bir faktör olduğunun altını çizdi.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Osteoporoz sessiz ilerler DEXA erken yakalar

Kemik erimesi genellikle belirti vermez, ilk belirti bir kırık olabilir. Bu yüzden erken tarama hayat kurtarır. DEXA testi ve bazı kan tahlilleri riskin seviyesini ortaya koyar. Kadınlar kadar erkekler de risk altında. Bel çevresi kalınlaştıkça, D vitamini azaldıkça kemikler sessizce zayıflar. Hangi taramalar ne zaman yapılmalı? İşte net yanıtlar…

Cildinizi beş adımda yaza hazırlayın

Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Emine Müge Acar, yaz aylarında artan güneş maruziyetinin cilt üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için uygulanması gereken beş temel adımı anlattı. Cildin ihtiyaçlarının mevsimlere göre değişkenlik gösterdiğini söyleyen Acar, özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının etkisiyle kuruluk, hassasiyet, leke oluşumu ve erken yaşlanma gibi sorunların daha sık görüldüğünü belirtti.

Okinawa’dan Sardunya’ya: Mavi Bölgeler’in sırrı

Japonya’dan Kosta Rika’ya, Yunan Adaları’ndan Kaliforniya’ya… Dünyada bazı yerler var ki insanları 100 yaşına ilaçsız ulaşıyor. Neden? Beslenmeden sosyal bağlara, hareketten amaç duygusuna… Mavi Bölgeler’de yaşayanlar yaşlanmıyor demeyelim ama çok yavaş yaşlanıyor.

Aile Hekimleri Kesintileri Son Bulmalı

Aile Hekimlerinin Gelirinden Yapılan Kesintilere Son Verilmelidir! Hekim Birliği Sendikası x sayfasından yaptığı açıklamada aile hekimlerinin taleplerini açıkladı. 

Gençlerdeki felç artışıyla ilgili şoke eden gerçek: Doktorların bile gözün kaçıyor

Gençlerde artan felç vakalarında şoke edici belirtiler ortaya çıktı. Çoğu doktorun bile gözünden kaçan belirtiler felç bırakıyor. Bu durumu yaşayanlardan biri de 34 yaşındaki Laura Akers.