Boyun fıtığı ne zaman ameliyat edilmeli?

Boyun Fıtığı Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Boyunda hissedilen ağrılar bazen sıradan ağrı kesicilerle geçebilirken, bazen de daha ciddi bir durumun habercisi olabilir. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aybars Akkor, boyun ağrısının omuza ve kola yayılması durumunda boyun fıtığı şüphesi üzerinde durulması gerektiğini belirtiyor.

Boyun Fıtığı Nedir?

Boyun fıtığı, omurilikten çıkan sinirleri sıkıştıran bir durumdur. Fıtık oluştuğunda boyun ve sırt ağrısı, kol ağrısı veya uyuşukluk hissedilebilir. Akkor, boyun fıtığının genellikle ameliyatsız tedavi edilebileceğini vurguluyor.

Fizik Tedaviyle Düzeltilebilir mi?

Hastaların tedavisi, muayene bulguları ve MR görüntüleri doğrultusunda belirlenir. Fizik tedavi, manuel terapiler ve ağrı kesiciler genellikle önerilen tedavi yöntemleridir.

Ameliyat Korkusu ve Sonuçları

Ameliyat endişesi taşıyan hastaların bu korkularının gereksiz yere uzaması durumunda ciddi sorunlarla karşılaşabileceğine dikkat çekiliyor. Gelişen teknoloji sayesinde boyun ameliyatları günümüzde oldukça güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Boyun fıtığı ameliyatlarından sonra hasta, kısa bir iyileşme sürecinin ardından normal yaşamına dönebilir. Ancak, ameliyat gerektiği halde ertelenmesi ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, boyun fıtığı belirtileri olan hastaların uzman bir doktora danışmaları önem taşımaktadır.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aybars Akkor

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Osteoporoz sessiz ilerler DEXA erken yakalar

Kemik erimesi genellikle belirti vermez, ilk belirti bir kırık olabilir. Bu yüzden erken tarama hayat kurtarır. DEXA testi ve bazı kan tahlilleri riskin seviyesini ortaya koyar. Kadınlar kadar erkekler de risk altında. Bel çevresi kalınlaştıkça, D vitamini azaldıkça kemikler sessizce zayıflar. Hangi taramalar ne zaman yapılmalı? İşte net yanıtlar…

Cildinizi beş adımda yaza hazırlayın

Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Emine Müge Acar, yaz aylarında artan güneş maruziyetinin cilt üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için uygulanması gereken beş temel adımı anlattı. Cildin ihtiyaçlarının mevsimlere göre değişkenlik gösterdiğini söyleyen Acar, özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının etkisiyle kuruluk, hassasiyet, leke oluşumu ve erken yaşlanma gibi sorunların daha sık görüldüğünü belirtti.

Okinawa’dan Sardunya’ya: Mavi Bölgeler’in sırrı

Japonya’dan Kosta Rika’ya, Yunan Adaları’ndan Kaliforniya’ya… Dünyada bazı yerler var ki insanları 100 yaşına ilaçsız ulaşıyor. Neden? Beslenmeden sosyal bağlara, hareketten amaç duygusuna… Mavi Bölgeler’de yaşayanlar yaşlanmıyor demeyelim ama çok yavaş yaşlanıyor.

Aile Hekimleri Kesintileri Son Bulmalı

Aile Hekimlerinin Gelirinden Yapılan Kesintilere Son Verilmelidir! Hekim Birliği Sendikası x sayfasından yaptığı açıklamada aile hekimlerinin taleplerini açıkladı. 

Gençlerdeki felç artışıyla ilgili şoke eden gerçek: Doktorların bile gözün kaçıyor

Gençlerde artan felç vakalarında şoke edici belirtiler ortaya çıktı. Çoğu doktorun bile gözünden kaçan belirtiler felç bırakıyor. Bu durumu yaşayanlardan biri de 34 yaşındaki Laura Akers.