Türk Kızılay’ın vekaletle kurban kesim fiyatı belli oldu

Türk Kızılayı 2024 Yılında 146 Bin 683 Vekalet Sahibi Adına Kurban Kesimi Yaptı

Türk Kızılayı İstanbul Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında, Genel Müdür Kerem Kınık, 2024 yılında Türkiye dahil 21 ülkede 146 bin 683 vekalet sahibi adına kurban kesimi gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Her geçen yıl vatandaşların Kızılay’a emanet ettiği kurban paylarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için gayret gösterdiklerini belirten Kınık, her sene artan bir teveccühle karşılaştıklarını vurguladı.

Geçen yıl toplamda 21 bin 252 vekalet sahibi adına Gazze’de, 115 bin vekalet sahibi adına yurt dışında ve 10 bin 416 vekalet sahibi adına yurt içinde olmak üzere toplamda kurban kesimi gerçekleştirildiğini dile getiren Kınık, ulaşılan kişi sayısında %70’lik bir artış yaşandığını ve 2024 yılında 4 milyon 913 bin 693 kişiye kurban paylarının ulaştırıldığını aktardı.

Kurban paylarının konserve şeklinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirten Kınık, bu sayede payların en az iki yıl raf ömrüne sahip olduğunu ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılabildiğini söyledi. Gazze’de de uygulanan konserve modelinin bu sürekliliği sağlamak adına önemli bir fırsat sunduğunu kaydetti.

Yeni yılda 22 ülkede kurban kesimi ve dağıtımı planladıklarını belirten Kınık, Türkiye’de 46 aşevine ek olarak sene sonuna kadar 15 yeni aşevi açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yılki kurbanını Gazze’ye bağışladığını açıklayan Kınık, bağışların sınır kapılarında bekletilerek Gazze’ye iletildiğini belirtti. Gazze’de her gün 30 bin kişiye sıcak yemek sunduklarını ve yardımların devam edeceğini ifade etti.

2024 vekaletle kurban kesimi ücretlerini de paylaşan Kınık, “Yurt içi ve Filistin Gazze kategorisi için 13 bin 250 TL, yurt dışı için ise 5 bin 250 TL olarak belirlendi.” dedi.

Related Posts

İşte sefaletin tablosu! Açlık sınırı asgari ücretin neredeyse iki katına çıktı

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nun yaptığı Nisan ayı araştırmasına göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 26 bin 178 liraya, yoksulluk sınırı 79 bin 413 liraya yükseldi. Bu oran ise asgari ücretin neredeyse iki katı oldu

Ticaret gerilimi enerji akışını kesintiye uğrattı: Çin, ABD’den LNG ithalatını durdurdu

Nakliye verilerine göre, 6 Şubat’taki son sevkiyattan bu yana Çin, ABD kaynaklı sıvılaştırılmış doğal gaz alımını tamamen askıya aldı. Uzmanlar, artan taşıma maliyetlerinin alıcıları alternatif pazar ve tedarikçilere yönlendirdiğine dikkat çekiyor.

Emtia piyasalarında tarife iyimserliği

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

Ahmet Bolat’tan Yeni Zelanda’ya uçuş müjdesi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ülkeye THY uçuşlarının başlaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir