Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Bakan Uraloğlu: Demir Yolu Projelerinde Yerlilik Oranları Artıyor

Türkiye Yüzyılı’nda demir yolu sektörüne yapılan yatırımlarla bu alanda gelişmiş bir altyapı inşa etmeyi hedeflediklerini söyleyen Bakan Uraloğlu, doğu-batı ve kuzey-güney ulaşım koridorlarında daha hızlı, güvenli ve ekonomik demir yolu taşımacılığı yaparak ülkenin ekonomisine daha fazla katkı sağlanmaya çalıştıklarını ifade etti.

Ülkenin, Asya ve Avrupa arasında ticari ve ekonomik hareketliliğin merkezinde yer aldığını vurgulayan Uraloğlu, Türkiye’nin gelişmeye devam eden demir yolları ve kara yolu ağı, denizleri ve limanları, havacılık sektörü ve lojistik altyapısıyla “hub” konumunda olduğunu belirtti.

1856 yılında başlayan demir yolu serüveninin 2003 yılındaki kalkınma hamlesiyle yerli ve milli bir yapıya dönüştüğünü hatırlatan Uraloğlu, yerli demir yolu sanayinin geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Demir yolu sektörüne son 23 yılda 63 milyar dolar yatırım yapıldığını aktaran Uraloğlu, bu yatırımların yüzde 60’ının TCDD tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Uraloğlu, demir yolu taşımacılığında elektrik enerjisinin kullanılmasının taşıma maliyetlerini düşürmek ve çevreye duyarlı bir işletmecilik sağlamak adına önemli olduğunu belirterek, sinyalizasyon projelerinde de önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.

Yerli demir yolu sanayinin oluşturulması hedefi doğrultusunda atılan adımlara değinen Uraloğlu, yerlilik oranlarının arttığını ve sektörde önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.

Demir yolu araçlarının üretiminde yerli imkanlarla ve yüzde 70’lere varan yerlilik oranlarıyla önemli noktaya gelindiğini belirten Uraloğlu, sektördeki lojistik taşımacılık miktarının da önemli ölçüde arttığını dile getirdi.

Related Posts

Emtia piyasalarında tarife iyimserliği

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

Ahmet Bolat’tan Yeni Zelanda’ya uçuş müjdesi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ülkeye THY uçuşlarının başlaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 2025 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Banka net kârını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 70 artırdı.

Türkiye’nin elektrik tüketimi üretimi aştı

Türkiye’de dün 911 bin 452 megavatsaat elektrik üretilirken, tüketim 912 bin 174 megavatsaate ulaştı. Üretimde en büyük payı ithal kömür santralleri aldı; en yoğun elektrik kullanımı ise öğle saatlerinde gerçekleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir