Hindistan ve Pakistan arasındaki çatışmalar, sivil havacılığı olumsuz etkiledi




Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan çatışması, 22 Nisan’da Cammu Keşmir’deki saldırıyla başladı ve 6 Mayıs’ta Pakistan’ın çeşitli bölgelerine füze fırlatmasıyla tırmandı. Bu çatışma, bölgeye yapılan uçuşları aksatarak ve güzergahı kullananların uçuş sürelerini uzatarak sivil havacılığı olumsuz etkiliyor.

22 Nisan’da Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde gerçekleşen saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiş, bu saldırıdan Pakistan hükümetini sorumlu tutan Hindistan, gerilimi tırmandırdı.

Pakistan’ın 24 Nisan’da Hindistan uçaklarına hava sahasını kapatmasının ardından Hindistan da kendi hava sahasında Pakistan’a ait uçuşları yasakladı.

Diğer taraftan, “Flight Radar 24” internet sitesinin verilerine göre, Hindistan’ın Pakistan’daki bazı bölgelere düzenlediği füze saldırısından sonra birçok uçuş iptal edildi. Örneğin, Hindistan’dan 7 Mayıs’ta havalanması planlanan 430 uçuş iptal edilirken, aynı gün Pakistan’dan kalkması beklenen uçuk seferlerinin de yüzde 17’si düzenlenmedi.

Hindistan merkezli Air India, mayıs sonuna kadar alınmış biletlerin parasını iade etme teklifi sunarken, SpiceJet Airlines şirketi de Cammu Keşmir bölgesindeki havalimanlarına uçuşların 10 Mayıs’a kadar askıya alındığını bildirdi.

Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi ise üç havaalanındaki uçuş operasyonlarına ara verdiğini duyurdu.

Uzayan Uçuş Süreleri

“Flight Radar 24” sitesine göre, iptal edilen uçuşlar ve hava sahalarının kapanması, uluslararası seferlerde farklı rotalar kullanılmasına neden oldu ve uçuş sürelerini uzattı. Air India’nın Kuzey Amerika ve Orta Asya’ya uçuşları, Pakistan hava sahasını kullanamadığı için farklı rotalar izlemek zorunda kaldı ve uçuş süreleri uzadı.

Öte yandan, Hindistan çıkışlı olmayan bazı uçuşlar da Pakistan rotasını kullanmayı bıraktı. Örneğin, British Airways, Air France ve Swiss International Airlines gibi hava yolu firmaları, Pakistan hava sahasını artık kullanmıyor.

İptal edilen uçuşlar ve uzayan seferler, yakıt harcamalarını artırarak havayolu firmalarının maliyetlerini yükseltiyor ve milyonlarca dolar zarara neden olabileceği öngörülüyor.


Related Posts

Jet sosyetenin tatil cennetinde 1,5 kilogram altında dolaştı: Ortalığı birbirine kattı

Dünya jet sosyetesi ve milyarderlerinin tatil cenneti Mikonos’ta ki bir beach cluba gelen kolunda ve boynunda yaklaşık 1,5 kilogram altın ve pırlanta taşıyan kişi ilgi odağı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Aşırı sıcaklardan 7 kişi hayatını kaybetti! Bin 228 kişi hastaneye başvurmuştu

Dünya küresel ısınmanın da etkisiyle yükselen sıcaklık değerleri ile mücadele ederken, Güney Kore’de kavurucu yazın bilançosu netleşmeye başladı. Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı’ndan (KDCA) yapılan açıklamaya göre, 15 Mayıs’tan bu yana ülke …

Ses kaydı ortaya çıktı: Trump’tan Putin’e tehdit! ‘Moskova’yı bombalarım’

ABD Başkanı Donald Trump’ın, seçim dönemindeki konuşmalarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i tehdit ettiği ortaya çıktı. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı 24 saatte bitirebileceğini iddia eden Trump’ın, Rusya lideri Putin’e “Moskova’yı bombalarım” ifadesini kullandığı öne sürüldü.

‘Selam söyleyin’ deyip 4 yerinden vurdu

Antalya’da bir fırında çalışan Ramazan Koçak (58), sokak ortasında tanımadığı kişi tarafından bacağından 4 kurşunla vuruldu. Şüphelinin ateş ederken iş yerinin eski sahibinin oğlu için “B.’ye selam söyleyin” dediği belirtildi.

Abdullah Öcalan’ın 26 yıl sonra ilk kez görüntülü mesajı yayınlandı: PKK’ya silah bırakma çağrısı yaptı

Abdullah Öcalan’ın 26 yıl sonra ilk kez görüntülü mesajı yayınlandı: PKK’ya silah bırakma çağrısı yaptı