İş Bankası öz tüketim amaçlı ilk GES yatırımını devreye aldı

Türkiye İş Bankası, Enerji Tüketimini Yenilenebilir Kaynaklarla Karşılıyor

Türkiye İş Bankası, genel müdürlük binası ve operasyon merkezlerinin enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılamak için öz tüketim amaçlı ilk güneş enerji santralini (GES) devreye aldı. Banka, Net Sıfır Bankacılık Birliği çerçevesinde karbon yoğun sektörlerin 2030 emisyon azaltım hedeflerini açıklamıştı. Şimdi ise kendi enerji tüketimini yenilenebilir kaynaklardan sağlama hedefine bir adım daha yaklaştı.

İş Bankası Grubu iştiraklerinden İş Enerji tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, Bitlis’te genel müdürlük binası ve operasyon merkezlerinin enerji ihtiyacını karşılamak üzere 25 MW kurulu güce sahip bir güneş enerji santrali hayata geçirildi. Bu yatırım sayesinde 20 bin ton karbon salımının önleneceği ve 2.750 ağacın karbon salınımına eşdeğer karbondioksit tüketimini engelleneceği hedefleniyor.

Toplamda 42 bin panel, bin ton çelik ve 268 bin metre kablo kullanılan bu yatırım, bölgedeki en büyük güneş enerji santrali yatırımlarından biri olma özelliğini taşıyor. Ayrıca, Atlas veri merkezi ve şubelerin enerji ihtiyacını karşılayacak 40 MW’lık ilave güneş enerji santrali yatırımının da İş Enerji aracılığıyla 2025 yılında hayata geçirilmesi planlanıyor.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

İş dünyasından Schengen isyanı: Sıkıldık artık

DEİK/Türkiye-Avrupa İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Türk iş insanları, Türk profesyonelleri ve öğrenciler başta olmak üzere Schengen vize süreçlerine yönelik problemlerle ilgili bir açıklama yaptı. Yalçındağ, “TÜRKİYE-AB …

Ünlü iş bulma platformuna soruşturma!

Rekabet Kurulu, Türkiye’nin önde gelen dijital istihdam platformlarından biri olan Kariyer.net hakkında resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Kariyer.net’in, aynı ekonomik bütünlükte yer alan İşinOlsun.com platformu ile yürüttüğü veri …

Yenilenebilir enerjide rüzgar ve güneş kuraklığı riski

Yenilenebilir enerji kaynaklarına talep küresel çapta artarken, uzmanlar özellikle rüzgar ve güneş kuraklıklarının yenilenebilir enerji sistemleri için gelecekte büyük riskler oluşturabileceğini ifade ediyor.

BTK raporu yayımladı: Türkiye’nin kendi çipini üretmesi önemli

BTK’nin yayımladığı “Çip Endüstrisi ve Haberleşme Teknolojilerine Etkileri 2025” raporuna göre yarı iletken teknolojiler ve çip üretimi teknolojisinin Türkiye’nin başta savunma sanayisi olmak üzere otomotiv ve tüketici elektroniği için ihtiyaç duyduğu çipleri tedarik edebilmesinin önemine dikkat çekildi.

Piyasalarda fırtına öncesi sessizlik: Bu defa onlarca yıl sürebilir

Ekonomist Selçuk Geçer, YouTube kanalında yaptığı değerlendirmede, İsrail İran çatışmalarının ekonomik boyutunu değerlendirdi. Dünya petrol arzının büyük bölümünün geçtiği Hürmüz Boğazı’nın kapatılması ile dünya ekonomisinin büyük darbe alacağına …

Altın fiyatlarında düşüş: Gram ne kadar oldu?

Altın fiyatlarında düşüş: Gram ne kadar oldu?