Manavgat’ın Gastronomi Potansiyeli Artıyor

Manavgat’ın Gastronomi Potansiyeli Masaya Yatırıldı

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Antalya Gastronomi Platformu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda Manavgat’ın gastronomi potansiyelinin ön plana çıkarılmasının bölge tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Manavgat’ın sahip olduğu eşsiz gastronomi zenginlikleri ve coğrafi işaret potansiyeli, Antalya Gastronomi Platformu üyeleri ve MATSO iş birliğiyle ele alındı. Toplantıda, Manavgat’ın sadece turistik değerleriyle değil, yerel lezzetleriyle de tanıtılması gerektiği vurgulandı. Bölgeye özgü ürünlerin ulusal ve uluslararası arenada marka haline gelmesi hedeflendi.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, gurmeler Murat Atay ve Ayhan Mortepe ile Akdeniz Üniversitesi’nden akademisyenler katıldı. Görüşmelerde, Manavgat’a özgü yöresel ürünlerin envanteri çıkarılarak bu ürünlere coğrafi işaret alınması için detaylı bir çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Lezzetlerle Marka Oluşturmak

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, toplantıda yaptığı konuşmada gastronomi turizminin bölge için önemini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Manavgat sadece doğal güzellikleri ve tarihiyle değil, aynı zamanda lezzetleriyle de hatırlanmalı. Yerel mutfağımızın uluslararası platformlarda tanıtılması, turist sayısında artış sağlayacak ve yerel işletmelerin ekonomisini güçlendirecektir. Coğrafi işaret tescilli ürünlerimizin artırılması, bölgemizin ekonomik kalkınmasında uzun vadeli fayda sunacaktır.”

Gastronomi ve tanıtım çalışmalarının turistlerin tercihlerini etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Güngör, bu alandaki her çalışmayı destekleyeceklerini belirtti.

Gurmelerden Destek

Gurmeler Murat Atay ve Ayhan Mortepe, Manavgat’a özgü yöresel lezzetlerin daha fazla ön plana çıkarılması ve tanıtım çalışmalarına destek vereceklerini açıkladı. Yerel ürünlerin gastronomi turizmi için cazibe noktaları sağlayabileceği üzerinde duran gurmeler, coğrafi işaret alabilecek ürünlerin tespitinde de katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Manavgat’ın Gastronomi Değerleri Yerinde İncelendi

Toplantının ardından heyet, Manavgat’ın yerel üretim süreçlerini yerinde gözlemlemek amacıyla işletme ziyaretleri gerçekleştirdi. Bölgede üretilen tahinin yapım aşamaları incelenerek, üretim süreci ve hizmet anlayışı hakkında bilgi alındı. Bunun yanı sıra, farklı sektörlere faaliyet gösteren işletmeler de ziyaret edilerek, yerel değerlerin ekonomik kalkınmaya olan katkısı değerlendirildi. – ANTALYA

Related Posts

İstanbul’da CHP belediyeciliği: Beşiktaş sokaklarını çöp götürüyor vatandaş isyan ediyor

DİSK Genel-İş Avrupa 1 No’lu Şube üyesi Beşiktaş Belediyesi işçileri 2,5 aydır maaşlarını alamıyor. Geçtiğimiz günlerde belediyeye uyarıda bulunan işçiler, ücretleri yine ödenmeyince iş bırakma kararı aldı. Belediyenin sağlık dışı birimleri iş …

Yangında FETÖ bağlantısı: Şüpheli tutuklandı

Bursa’daki Orhaneli-Harmancık orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. FETÖ ile ilgili bağlantıları ortaya çıkan zanlının ifadesine de ulaşıldı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan orman şehitlerinin ailelerine başsağlığı diledi

Eskişehir’deki orman yangını sırasında şehit olan Sercan Utni ve Hilmi Şahin’in aileleriyle telefonla konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başsağlığı diledi.

‘Devlet bizi terk etti’: Musluklarından zehir akan ülkede 16 belediyenin başkanı isyan bayrağını çekti

İçme sularında izin verilenin katbekat üzerinde ‘sonsuz kimyasal’ tespit edilen 16 belediye, devletin sorumluluktan kaçtığını iddia ederek hem hukuki hem de fiili bir mücadele başlattı.

İskenderun’daki Askeri Eğitimde İki Asker Şehit Oldu

MİLLİ Savunma Bakanlığı, İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığında yüksek ateş şikayetiyle tedavi altına alınan 7 askerden iki’sinin, Muhafız Er Hayrullah Halit Karaman ve İkmal Er Semih Erdoğan’ın şehit olduğunu açıkladı. İlk otopsi raporuna göre, şehitlerin ölüm nedeni aşırı sıvı kaybı nedeniyle meydana gelen çoklu organ yetmezliği olarak belirlendi. Diğer 5 askerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Yangında sabotaj şüphesi: Benzin bidonuyla yakalandı

Bursa Orhaneli’nde alevlerin tekrar yükselmeye başladığı bölgede vatandaşların şikayeti üzerine aracında benzin bidonu bulunan Ufuk A. gözaltına alındı. Eski asker olduğu iddia edilen şüpheliyi linçten polis kurtardı.