Konya Kifayesi 78. tescilli lezzeti olarak tescillendi

Konya Kifayesi, Yeniden Tescillendi

KONYA (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi liderliğinde yürütülen coğrafi işaret çalışmalarının bir sonucu olarak, Konya’ya özgü bir lezzet daha resmi olarak tescillendi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Kifayesi’nin, şehrin zengin mutfak mirasını yansıtan geleneksel tatlar arasında coğrafi işaret tescili alan 78. ürün olduğunu duyurdu.

Altay, bu özel lezzetin tarihi kökenlerinden kaynaklanan ve şehrin zengin mutfak kültürüne büyük katkı sağlayan bir tescil olmasının, Konya’nın sadece ticaret, tarım ve eğitim şehri olmanın ötesinde, turizm alanında da öne çıkmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Altay, “20120 yılından bu yana sürdürdüğümüz çalışmalarla, şehrimizin mutfak mirasını koruma konusunda kararlı bir şekilde ilerliyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrimizi 9 menşe adı ve 69 mahreç işareti ile Türkiye’nin en çok tescilli ürüne sahip şehirlerinden biri haline getirdik. Gelecek kuşaklara kadim mutfak mirasımızı aktarmaya ve dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz. Kutlu olsun” dedi.

Konya’nın Mutfak Mirasından Dünya Mutfağına

Konya’nın lezzetleri, sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Konya Kifayesi gibi ürünler, yıllardır sofralarda yer alan tatların kökenlerini ortaya koymaktadır. Bu değerler, şehrin kültürel zenginliğinin yemekler aracılığıyla dünyaya tanıtılmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Konya’nın Tescilli Lezzetlerine Yenileri Eklenecek

Konya İrmik Helvası, Bamya Çorbası, Etliekmek, Tandır Kebabı gibi birçok tescilli lezzet, Konya’nın mutfak kültüründeki çeşitliliği gözler önüne seriyor. Tarih ve lezzeti bir arada sunan eşsiz lezzetleriyle Türkiye’nin gastronomi başkentlerinden biri olarak adından söz ettiren Konya’da, yakın bir zamanda, tescil bekleyen üç yeni ürünle bu liste daha da genişleyecek.

Konya Kifayesi Tarifi:

Malzemeler: 1 kg meyve (armut, ayva, elma, şeftali, vişne, kayısı) – Konya’da genellikle armut tercih edilir. 400 ml su, 170 gram beyaz şeker, 1 adet yıldız anason, 1 adet çubuk tarçın, 3 gram zerdeçal, 26 gram toz şeker (sos için)

Meyveler yıkanır ve vişne hariç meyvelerin çekirdekleri çıkarılır, kabukları soyulur ve dilimlenir. Derin bir kapta su kaynatılır ve ardından meyveler ile birlikte isteğe bağlı olarak anason, tarçın ve zerdeçal eklenir. Meyveler yumuşayana kadar kaynatılır, şeker ilave edilir ve 5 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Sos için küçük bir tavada şeker eritilip karamelize edilir ve meyvelerin üzerine dökülerek servis edilir.

Related Posts

Suriyeli Kürtlerden “demokratik devlet” çağrısı

Suriyeli Kürt grupların düzenlediği konferansta “demokratik ve ademimerkeziyetçi bir devlet” çağrısında bulunuldu. SDG komutanı Mazlum Abdi, konferansın amacının Suriye’yi bölmek değil, birleştirmek olduğunu belirtti.

Kars’ta güzelavrat otu yiyen 8 çocuk zehirledi

Kars’ta halk arasında, güzelavrat olarak bilinen yabani otu yiyen 8 çocuk zehirlendi.

Dışişleri Bakanı Fidan Katar’da: Gazze’de ateşkesin yeniden sağlanmasını istiyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar’da yaptığı açıklamada,  Gazze’de ateşkesin yeniden sağlanmasını, insani yardımların bölgeye girmesini, rehine ve tutuklulukların karşılıklı takasını istediklerini söyledi.

25 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, Esenyurt’ta yakalandı

Esenyurt’ta denetim yapan polis ekipleri, 25 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlüyü, bir miktar uyuşturucu madde ile birlikte yakaladı.

Karaman’da cip ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Karaman’da cip ile otomobilin kavşakta çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Sırrı Süreyya Önder için bekleyiş sürüyor: 12 gündür yoğun bakımda

Kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve geçirdiği ameliyatın ardından TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in yoğun bakımda tedavisi 12’inci gününde sürüyor. Önder’in yakınlarının hastanedeki bekleyişi devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir